четвртак, 13. јун 2013.

ČAJEVI

1. DJUMBIR
Ovaj lekoviti sastojak ubrzava metabolizam, snizava holesterol ,pomaze lucenju pljuvacke i varenju skrobne hrane, smanjije nadutost i zatvor a sve to doprinosi gubitku kilograma.

2.MASLAČAK - koren maslačka bogat je inulinom i velika nam je pomoć kod mršavljenja, detoksikacije organizma, poticanja jetre i gušterače na bolji rad, a zbog flavonoida ima i protuupalno i diuretsko delovanje. Diuretici su biljke i lekovita sredstva koja potiču bubrege na bolji rad tj. potiču mokrenje. Maslačkov korijen pomaže i kod šećerne bolesti tj. u regulaciji i snižavanju šećera u krvi.

3.PIRIKA - podanak pirike bogat je silicijevom kiselinom, ali i nekim drugim lekovitim tvarima te pomaže kod problema kao što su: masna jetra (steatosis hepatis), povišene masnoće u krvi, a poticanjem bubrega na rad kompletno čisti krv od toksina.

4.KOPRIVA - listovi i koren koprive gotovo su neizostavni sastojak čajeva i biljnih kapi za čišćenje krvi, poticanja boljeg rada jetre, snižavanje masnoća u krvi, za pojačavanje cirkulacije. Uz koprivu, jetra će bolje lučiti žuč u žučni mehur, a time i olakšavati probavu masne hrane te pomoći u topljenju žučnog peska ili kamena.

5.KRKOVINA - kora krkovine (frangule) pojačava peristaltiku. Tako će aktivni frangulin i glukofrangulin ubrzati rad creva i ubrzati prolazak hrane kroz crevo. Time će resorpcija iz hranjivih tvari (a time i masti), biti manja što će olakšati mršavljenje. I krkovina (kao i kopriva i maslačak), utiče na poboljšanje rada jetre tj. lučenja žuči. Zamena su semenke lana s laksativnim delovanjem ili sena koja kao i frangula ima jače purgativno delovanje.

6.METVICA - paprena metvica biljka je zanosnog, osvežavajućeg mirisa po mentolu kojeg u biljci mora biti namjanje 40% . Menta daje i ugodan okus čaju, pomaže u metabolizmu i svemu što smo već naveli. Ujedno pomaže i kod gastritisa te u čajnim mešavinama čuva naš želudac, smanjuje nadutost, upalu i grčeve.

7.KOMORAČ - plodovi komorača (zamene su anis, kim ili korijander) svojim eteričnim uljima pomažu protiv nadutosti, gastritisa, bolova u području želuca, jetre ili žuči. Pomažu u probavi masne hrane. Zato komorač i njegove zamene zovemo biljkama koje imaju karminativno delovanje u našem organizmu.

8.BAZGA - cvetovi bazge su diuretici i imunostimulatori. Svojim delovanjem, ali i mirisom i ukusom, odlično se uklapa u čajne mešavine koje nam pomažu u detoksikaciji i mršavljenju, ali tako da uz gubitak kilograma čuvamo i podižemo, a ne da gubimo naš imunitet. Čisti organizam dodatno i kroz pojačano znojenje (ali ne brinite se, ništa preterano).

9.KAMILICA - cvetovi kamilice imaju prutuupalno delovanje. Eterično ulje kamilice pomaže i kod gastritisa i kod hepatitisa, pojačava diurezu putem bubrega, potiče znojenje, pomaže u metabolizmu, kod nadutosti i mučnine. Za razliku od gore navedenih biljaka kamilica je prva biljka koja ima i blago sedativno delovanje - pomaže nam protiv stresa, nervoze, gladi, smiruje nas i olakšava nam san.
10. Zeleni čaj
Studije pokazuju da ekstrakt zelenog čaja stimuliše metabolizam i pomaže pri sagorevanju masti. Neke studije ukazuju na delotvornost kombinacije zelenog čaja i kofeina u smanjenju i održavanju telesne mase, kod predgojaznih i umereno gojaznih osoba.

I za kraj - u nastojanjima da nam jetra i organizam što bolje funkcionišu ne će nam pomoći samo šoljica zdravlja. Moramo povećati fizičku aktivnost i trošenje kalorija, a smanjiti unos hrane, naročito masne, slatke, najkaloričnije namirnice. To nam je najteže, ali nema nam druge. Godine polako nose svoje, a za zdravlje se moramo potruditi i poprilično namučiti. Lekovite biljke nam pomažu.

Pružite im svoje ruke i nežno (i odlučno) obuhvatite svoju šoljicu toplog i mirisnog čaja, svoju šoljicu zdravlja, svoju šoljicu sreće i zadovoljstva.
Фотографија: Čaj i sirup protiv BRONHITISA I BRONHIJALNE ASTME

Čaj i terapija starim narodnim sirupom sigurno ce vam pomoci, nastaje poboljsanje cirkulacije krvi, protok energije i disanje. Bolest nakon 20 terapija iscezava.

Cena 1100 din. 

Mozete poruciti porukom u inbox stranice ili na broj 062/301063

Нема коментара:

Постави коментар