понедељак, 17. јун 2013.

POTISNUTE MISLI BLOKIRAJU TOK ENERGIJE

Potisnute misli blokiraju tijek energije
Kao ljudi naučili smo da sve ima uzrok i posljedicu. Vjerojatno ste tisuću puta čuli ili pročitali da ono na što se fokusirate to ćete i dobiti, te da ako mislite pozitivno i imate najbolje namjere onda će se vam se dogoditi dobre stvari. Što se tiče negativnih stvari, savjetuje se da nepokušavamo razmišljati o njima. Potiskivanje misli je metoda koju se najčešće upotrebljava za kontroliranje negativnih misli ili navika.
Dakle, smatrate li i vi možda da će prestankom usmjeravanja na negativno svi vaši potencijalni problemi nestati?  Odgovor je ne i stoga ćemo u nekoliko idućih članaka istražiti kako vas razumijevanje uloga „negativnih sila“ u vašem životu može osloboditi.
Potiskivanje misli uglavnom donosi još više poteškoća, pogotovo kada govorimo o ovisnostima. To je rezultat nedavne studije Zavoda za mentalno zdravlje sveučilišta u Londonu. Istraživači su zatražili od dvije skupine redovnih pušača da provedu tjedan dana potiskujući misli o pušenju (jedna skupina) tj. dopuštajući mislima o pušenju da budu (druga skupina) i to bez mijenjanja njihovih stvarnih navika pušenja. Kada su usporedili rezultate tih dviju skupina, oni koji su pokušali blokirati svoje misli nakon tjedan dana počeli su pušiti još više. Istraživači su također otkrili da oni koji su skloni potiskivanju negativnih misli u svakodnevnom životu nisu uspjeli u pokušajima da se odreknu pušenja, prekomjernog jedenja i pijenja, kao i drugih ovisnosti.
Zašto je to tako? Ljudsko tijelo, okruženo biopoljem (energetskim poljem), čini kompleksan protok energije. Kada pokušavate potisnuti svoje misli tada blokirate taj protok. Tako funkcionira univerzum. Ovdje trenutačno ne govorimo o nečemu ezoterične naravi… ako pokušate zaustaviti protok vode kroz cijevi, kada ju konačno pustite, voda potekne s puno više snage. Obzirom da to jako dobro znamo, i bolje nego kada to činimo s našim dahom ili mjehurom, zašto onda mislimo da će s energijom naših namjera biti drugačije?
Blokiranje tijeka energije potiskivanjem ima očite implikacije za pojedince koji se žele odreći ponašanja ili navike bilo koje vrste – pušenja, prekomjernog jedenja, pijenja alkohola, seksa i sl., ali i bilo koje emocije, misli ili realnosti koju iskušavamo, je sve dok ponavljamo isti obrazac ponašanja, razmišljanja, emocija ili iskušavanja realnosti, također govorimo o navici ili ovisnosti.Dokle god smo fokusirani na suzbijanje svoje ovisnosti, mi ne rješavamo pravi razlog zbog kojeg se nalazimo u ovisničkom ponašanju. Ne ulazimo u bit svog ponašanja ili shvaćanja svih energija u toj igri.
Potiskivanje svojih misli i želja fokusirajući se na pozitivno razmišljanje, samo po sebi ne može vas zaštititi od pada u ovisnost. Ono što može je čista slika odnosno spoznaja o svim čimbenicima koji pridonose kontroliranju vašeg ponašanja i istjecanju energije iz vašeg biopolja.Stoga, da biste se riješili bilo koje ovisnosti, bilo one fizičke ili psihičke, potrebno je preusmjeriti fokus i ovladati vještinama koje te probleme rješavaju na nivou našeg energetskog tijela.

Нема коментара:

Постави коментар